https://wwp.psmad.com/redirect-zone/5b4afd34 server { location ~ /ads.txt { return 301 https://srv.adstxtmanager.com/64671/cooktestyhealthyfoods.blogspot.com/ } } g oogle-site-verification: google0a0ea0be72188b78.html #मूंग की दाल का हलुआ #Moong ki daal ka halwa recepie!Indian sweet!हलुवा Skip to main content

Featured

Mrs. Deshpande Now Streaming Online: A Powerful Drama Exploring Identity, Marriage and Strength

Mrs. Deshpande stands out as a thoughtful drama series that blends emotional depth with social relevance. With its strong female protagonist and mature storytelling, the show has attracted attention for its realistic portrayal of everyday struggles and quiet empowerment, making it a notable addition to contemporary Indian OTT content.Mrs Deshpande is a series of psychological crime thrillers, which is based on the women's struggles and their recognition as independent women. The plot tells about the copy cat murderer of Mrs Deshpande wherein the crimes are going on with the same modus operandi as she has. from Gadgets 360 https://ift.tt/fzTuW3L

#मूंग की दाल का हलुआ #Moong ki daal ka halwa recepie!Indian sweet!हलुवा

#मूंग की दाल का हलुआ
#Moong ki daal ka halwa recepie
https://linktr.ee/Bhawna80


It is delecous Indian sweet recepie. It is most popular indian sweet. Everybody really  love to eat moong ki daal ka halwa.

It is too much healthy recepie cause we are using here only healthy ingredients to cook this recepie.

Lets come cook to moong ki daal ka halwa

For persons  : 2
Cook time 30 to 45 minutes
Recepie type : Indian veg foods
Calories  50%

Ingredients

Moong ki dhooli daal : 1 kg
Mawa 1 kg
Milk  2 cup
Sugar free sugar 1 kg syrup (चाशनी )
Dry fruits roasted
देसी घी  1 kg

मूंग की दाल को 1 घंटा  भिगो कर  मिक्सी  मे थोड़ा  मोटा  grander कर लें

चीनी का चाशनी बना लें (1/2 कग चीनी मे 1 कप पानी डाल कर घोल लें   धीमी  आंच पर पका  लें,  ध्यान रहे ये घोल  न ज्यादा  गाढा हो न पतला,  ज्यादातर  गाढा  होना चाहिए  )

अब एक non sticky fry pen मे  ऊपर  बनाये  गए  दाल के पेस्ट को डाल कर भूनना  शुरू करें

अब जब ये ड्राई होने लगे या जलने लगे  तो इसमें शुद्ध देसी घी डाल दें और पकाते रहे
अब इसमें चीनी  का घोल  मिला  कर चलाते  रहे
अब इसमें देसी घी  1 कग दाल दें, डालते ही सारा घी इसमें  absorve हो जायेगा  लेकिन आप इसे  slow flame gas  पर भूनते  रहे

आपको इसे घी  छोड़ने तक भूनना हैँ

लगभग  45 तो 50 मिनट्स बाद आप देखेंगे की ये पेस्ट  भून कर brown  हो गया हैँ और ये घी  छोड़ने  लगा हैँ

देखते ही देखते ये सारा देसी घी वापस छोड़ने लगेगा

अब भी इसे भूनते रहे

Almost  हमारा मूंग की दाल का हलुआ बन कर तैयार हैँ

अब इसे roasted dry फ्रूट से garnish करेंगे

अब हमारा मूंग की दाल का हलुआ  serve करने के लिए  तैयार  हैँ |
https://linktr.ee/Bhawna80


Comments