पनीर खसखस कोफ्ता
सामग्री
पनीर (कद्दूकस किऐ हुआ)
खसखस (पेस्ट)
आलू (कद्दूकस किऐ हुआ)
अदरक (पेस्ट)
लहसन (पेस्ट)
प्याज (पेस्ट)
कार्नफ्लोर पाउडर
काजू
किसमिश
नमक
मिर्च
गरम मसाला
अब कसे हुए पनीर मे कसे हुऐ आलू मिला कर मैश कर ले
अब इसमे खसखस का पेस्ट, कार्नफ्लोर 1/4, मिला कर फिर से मैश कर ले
अब इस पेस्ट की बोल्स बनाऐ , काजू, किसमिश से Stuffing करे, सारे मिश्रण की ऐसी ही Stuffed  balls बना कर रख ले
अब एक कढाई मे तेल गरम कर के सारी बोल्स को तल ले
अब ग्रेवी बनाऐगें
Ingrediants for gravy
Tamato
Onion
Garlic
Ginger
Green chili
black peper
Cloves
Garam masala
how to cook
पनीर खसखस कोफ्ता
Now make paste to all masala
Now fry masala till golden browen
After that it golden browen
Now mix previously cuted tamoto in the fried masala fry till then dry
 now mix  previously  fried kofta's balls
Now it fried and soft
Now it is ready for serve, garnish it with butter
 
 
Comments
Post a Comment