पंजाबी कढी चावल Punjabi kadhi chawal
kadhi chawal is a delicius Indian food,it is world wide famouse food which international people are loves Indian recepies they all knew and eat to love it .
Cook time - 2 Hrs
Ingrediants
For two persons
Besan - 1 Kgs
Curd - 1/2 Kgs
Cloves - 5-10
Kadhi patta - 4-5
Methi - 5-10
How to cook KADH CHWAL
Make liquid besan with curd ,Turmeric ,salt ,hing powder and some water and mashed gentely
Now put kadhai and warm 4-5 Spoon oil
Now fry methi ,kadhi patta ,cloves till then golden brown only
After that mix besan + Curd mixture and cook 30 to 45 Minutes till then plate test.
अब बेसन को एक बाउल मे अलग से घोल कर उस के गोल पकोडे बना कर रख लें
अब कढी पक कर तैयार हो चुकी है इसमें ये सभी पकोडे डाल दें
अब कढी पक कर पूरी तरह से तैयार है
अब इसमें हम तडका लगाएगे
प्याज को बारीक काट ले
लाल सूखी मिर्च लें,अब कढाई में तेल गरम करकेे इसमे पहले लाल मिर्च भूने फिर पयाज को Golden browen होन् तक भूनें
अब इसमें सारे मसाले जैसे हल्दी,नमक ,मिरच,गरम मसाला,कढी मसाला डाल दें
औऱ अब ये तडका पका कर रखी कढी मे डाल दें
स्वादिष्ट, पौष्टिक कढी तैयार है,आप इसे चावल ,पापड के साथ सर्व करें
After
Comments
Post a Comment