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Vivo V70, Vivo T5x 5G Allegedly Listed on BIS Certification Site Ahead of India Launch

Vivo V70 is said to be in development as the successor to the Vivo V60, which launched in August. Ahead of its anticipated debut, the purported handset has been allegedly spotted on a certification website, which confirms that it will also be introduced in India, and perhaps soon. The purported Vivo V70 appears alongside another handset, which, if a tipster’s claims are to be believed, could be the T5x 5G. from Gadgets 360 https://ift.tt/sLSXgYV

Punjabi chole पंजाबी छोले

Punjabi chole पंजाबी छोले

How to cook punjabi chole

Ingrediants
सामग्री

चने (सफेद वाले):    1 kgs

अदरक            : 3-4 Pieces
टमाटर             :1/2 Kgs
प्याज              : 1
लहसुन            : 2 Pieces
धनिया            : 5 Gms
सरसों का तेल  : 50 Gms
हल्दी              : 1 Table spoon
नमक              : As desire
लाल मिर्च        : As desire
लौंग               :6-7 pieces
बडी ईलाइची   : 2
गरम मसाला    : 2 Table spoon
छोले मसाला    :2-4 Table spoon
चाय की पत्ती का पानी : 1-2 Cup
आमचूर           : 1/2 Table spoon


Lets make with me step by step
विधि:

सबसे पहले चने धो कर साफ कर के थोड़ा‎ सा नमक डाल कर भीगो कर रख दें- एक रात के लिए

पहले से भीगो कर रखे गऐ चनो को उबाल लें

अब अदरक, प्याज,लहसुन  को बारीक पीस ले ,इसमे
 हल्दी              : 1 Table spoon
नमक              : As desire
लाल मिर्च        : As desire
लौंग               :6-7 pieces
बडी ईलाइची   : 2
गरम मसाला    : 2 Table spoon
छोले मसाला    :2-4 Table spoon
आमचूर           : 1/2 Table spoon
को मिलाकर पेस्ट बना कर थोड़ी‎ देर के लिए रखें।

अब सरसों के तेल को प्रेशर कुकर मे डाल कर गरम करें
अब इसमें लोंग,बडी ईलाइची डाल कर  पकाए
अब इसमे पहले तैयार किया गया मसाला पेस्ट डाल कर गोलडन ब्राउऩ होने तक भूनें

अब इसमे पहले से काट कर रखे टमाटर डाल कर ड्राई होने तक

अब इसमे पहले से उबाल कर रखे चने डाल दें
अब इसमे कलर के लिए चाय की पत्ती का पानी : 1-2 Cup डाल कर पकने दे

अब बारीक कटा हरा धनिया डाल कर प्रेशऱ कुकर मे एक सीटी लगने दे

अब आपके पंजाबी चटपटे छोले तैयार है

आप इसे जीरा फ्राई चावल,ऩान,रोटी,पूरी के साथ  सर्व कर सकते है।
😃👌

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