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All About Baloch Liberation Army Rebels Behind Train Hijacking In Pakistan

Separatist militant group the Baloch Liberation Army (BLA) claimed that they had taken hostages during an attack on a train carrying hundreds of people, including paramilitary troops, in southwestern Pakistan on Tuesday and threatened to kill them. The BLA is the strongest of a number of insurgent groups long operating in the area bordering Afghanistan and Iran, a mineral-rich region that is home to Beijing's investment in Gwadar deep water port and other projects. In what was previously a low-level insurgency, the militants have in recent months stepped up their activities using new tactics to inflict high death and injury tolls and target Pakistan's military. Here are facts about the group, which has also targeted Chinese interests. WHAT ARE THE BLA'S GOALS? The BLA seeks independence for Balochistan, a province located in Pakistan's southwest and bordering Afghanistan to the north and Iran to the west. It is the biggest of several ethnic insurgent groups that h...

केसरीया चावल

केसरीया चावल

For persons 2-4
cook time - 30-45 Minuted
Recepie type Indian veg

Ingredients
सामग्री

केसर                3-4 Spoon
बासमती चावल  500 Gms
प्याज               2 Choped
टमाटर              3-4 Choped
हरी मिर्च            2-5 Choped
अदरक              1 Spoon paste
धनिया               1/2 Cup Choped
गाजर                 1 Cup choped
हरी मटर             1-1/2 Cup

नमक                 As required
मिर्च                  1/2 Spoon
लाल मिर्च           1/2 Spoon
कीली मिर्च          1/2 Spoon / 6-7
दाल चीनी           1-2
कढी पत्ता           2-3

काजू                 5-6 Roasted


How to cook केसरीया चावल

अब बनाने से पहले चावल को धो कर साफ कर के 30-40 Minutes के लिए भिगो कर रख दें

अब प्रेशऱ कुकर मे 4-5 चम्मच तेल गरम करें , इसमें नमक , जीरा, काली मिर्च, तेज पत्ता, दाल चीनी , लाल मिर्च सूखी तडके वाली डाल कर Golden brown भून लेंगें

अब इसमे बारीक कटी प्याज, अदरक, टमाटर डाल कर ड्राई होने तक भून लें

अब इसमे पहले भीगो कर रखे चावल डाल कर थोडा भूनने दें

केसर को पानी मे भीगो कर इसका कलर,स्वाद पीनी मे निकाल लें य े पकते हुए चावलो  मे डाल दें

बारीक कटी गाजर, मटर के दाने भी पकते हुऐ चावलो मे डाल दें

अब दो कप पानी डाल कर  प्रेशर कुकर  का ढक्कन लगा दें
खद्दा आने तक चलाते रहें एक बडे चम्मच की मदद से

एक सीटी अाने के बाद , कुकर की अतिरिक्त वेक्यूम निकाल दें 

प्रेशर कुकर का ढक्कन 10Minute बन्द रहने दे

अब कुकर का ढक्कन खोल कर देखें , चावल तैयार है

अब Roasted काजू , प्याज के कटे छल्लो से Garnish करें औऱ सर्व करें।

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